‘Anima Sana In Corpora Sana.’ Een gezond lichaam in een gezonde geest. De lijfspreuk voor een bekend merk sportschoenen ASICS. Dat moet voor velen de beweegreden zijn om iets aan sport te gaan doen. Want sporten is gezond en het houdt je jong. En dan sta je voor een uitdaging want wat moet je gaan doen?

Welke sport ga je kiezen? Wat wil je nou eigenlijk? Kies voor een denksport? Kaarten, dammen of schaken of wil je iets meer bewegen dan kun je gaan darten of biljarten. Wil je iets met ballen? Dan heb je de keuze uit voetbal, hockey, tennis of golf. Al deze sporten behandelen een deel van je lichaam. Je hersenen, je coördinerend vermogen, je beenspieren en ga zo maar door.

Als je je hele lijf wilt trainen dan kom je al snel in een sportschool terecht. Fitness! En dan heb je nog meer keuzestress. Ga je voor een gratis sporttas of bidon bij de mega sportinstituten dan kies je voor Fit-for-free, Basic-fit, My-health-club of Big-Gym. Stuk voor stuk paleizen met enorm veel machines en apparaten waar je je uit kunt leven. Groot, groter, grootst. Ik heb het geprobeerd, je krijgt de eerste keer een aardige trainer mee die een briefje voor je maakt met een ‘persoonlijk-schema’ De weken daarna zie je de jongeman niet meer want die heeft het druk, je zoekt de helft van de tijd om machines en probeert je oefeningen uit te voeren.

Je hangt op je kop, ondersteboven en achterstevoren in de apparaten en weet niet goed of dit allemaal wel goed gaat. Oké het kost niet al te veel, je krijgt een bidonnetje, een gratis sporttas en een kek-pasje. Trots maakt het je niet direct.

Ik ben er geweest en heb het geprobeerd. Als je dan voor de zoveelste keer zo’n onpersoonlijke kleerkast langs ziet komen dan heb je snel geen zin meer in je work-out.  Na mijn zoveelste teleurstelling en blessure was ik op zoek naar een gezellige, kleinschalige sportschool. Zo eentje waar je met plezier naar toegaat en waar je met leuke mensen samen goed kunt trainen onder een deskundige begeleiding.

Via-via hoorde ik van de wilde plannen van Marco. Ik kende hem oppervlakkig en besloot hem eens een appje te sturen. De klik en het vertrouwen was er direct en ik ben gestart bij Be-Strong. Al snel de na de eerste trainingen voelde ik aan de spierpijn dat het wel goed zat. In een prima sfeer werk ik me een paar keer per week samen met veel gelijkstemden in het zweet. Ik heb bij Be-strong veel nieuwe, leuke mensen leren kennen. Mensen van jong tot oud, van hoog tot laag, sterk of juist ietsje minder sterk, het maakt bij Be-strong echt niet uit. Iedereen wordt gewaardeerd om de mens die hij of zij is. Dat maakt het juist zo leuk om daar te trainen. 

‘Ik ben de oudste Be-Stronger en daar ben ik zelfs een beetje trots op. Ik hoop dat ik nog heel lang samen met jullie bij Marco kan en mag trainen.

Groetjes Jaap